Kära kunder!
I Johanna & Mats bufféer ingår det alltid bröd bakat på KRAV-märkt mjöl från Uppland och alltid en passande dessert! Johanna & Mat lagar mat med mycket kärlek från grunden och använder sig till stor del av lokala (och mestadels ekologiska) råvaror! Detta betyder att antalet tillsatser och E-nummer är närmast obefintliga i vår mat. I Uppland kryllar det av fina gårdar som producerar fantastiska produkter!
Menyerna är komponerade utifrån årstid, vilket betyder att Du som kund alltid får de bästa råvarorna och gör ett bra miljöval.Vi tänker på miljön utifrån ett kretsloppstänk där vi komposterar, återvinner och tar till vara på svinnet. Självklart kan Du byta ut några rätter ur de olika bufféerna om det passar Dig bättre än att välja en hel årstidsmeny.
Alla priser inkluderar moms. 300 kr för leverans inom Uppsala plus 100 kr/mil tur och retur utanför Uppsala. Minst 10 personer per beställning.
Vid specialkost tillkommer en kostnad på 25kr/person.
Johanna och Mat gör också andra närproducerade rätter efter Dina önskemål. Ring 0709-349578 för mer information.
Vår- och sommarbuffé 305 kr/person
Nu spirar det av säsongens örter och härliga primörer! Den inkokta regnbågen från Fogdö har en härlig syra (en lax utöver det vanliga) och passar bra med potatisfrittatan! Flädermousse med smultron och härlig havrecrunch är en perfekt avslutning.
Kall ekologisk grönärtssoppa med svenskt vitt vin toppad med creme fraiche och tångcaviar
Inkokt regnbåge från Fogdö lax med säsongens primörer
Fänkålsmajonnäs
Potatisfrittata på KRAV-märkt potatis från Uppland toppad med vårlök
Jungfrusallad med rädisor, rostade frön och dragon- och senapsdressade KRAV-märkta gråärtor från Uppland
KRAV-märkt sesamknäcke från Solmarka gård
Vispat svenskt smör med ekologisk citron och färsk dill
Flädermousse med uppländsk fläder, smultronpuré och havreflarn på KRAV-märkt havre från Sala
Vegetarisk vår- och sommarbuffé 305 kr/person
Vem kan motstå bakad vitkål med brynt smör, färska örter och rostad spiskumminsås? En mättande buffé med många fina smaker, getosten från Gullspira gård passar så bra ihop med picklad rabarber och rädisor! Solros- och tomatpeston är den godaste peston vi ätit!
Bakad vitkål med brynt KRAV-märkt smör och färska örter
Potatiskaka på KRAV-märkt potatis från Tierp och ost
Rostad spiskumminsås på creme fraiche
Lakritsbakad ekologisk rödlök
Balsammarinerade KRAV-märkta linser från Gotland, med kapris och rödlök
Sallad med picklad rabarber, rädisor och getost från Gullspira gård
Hembakta baguetter på KRAV-märkt mjöl från Sala
Ekologisk solros- och tomatpesto
Cheesecake i glas på ekologisk citronfärskost, ekologisk kakcrunch och ekologiska bär
Asiatisk buffé 335 kr/person
En buffé med många härliga asiatiska smaker! Råvarorna är mestadels närproducerade och ekologiska, precis som vanligt.
Bbqmarinerad KRAV-märkt svensk kyckling
Ekologisk mango- och avokadosallad med regnbåge från Fogdö lax
Glasnudelsallad med ekologiska grönsaker och limedressing
Ekologisk rödkålssallad med asiatiska smaker
Ekologisk chilimajonnäs
Soja med ekologiska sesamfrön
Hemgjord kimchi
Ekologisk chili- och ingefärsinlagd rödlök
Inlagd ekologisk gurka med färsk mynta
Kokosdessert med KRAV-märkt grädde toppade med ekologiska bär
Uppländsk mingelbuffé 245 kr/person
En härlig lokalproducerad buffé att äta stående! Ca 2 snittar per person per snitt och servetter ingår!
Ostruta med lagrad svensk ost och KRAV-märkta ägg från Uggelsta toppad med tångcaviar, picklad rödlök och ekologiska ärtskott
Rostad KRAV-märkt potatis från Uppland med pepparrotskräm, rädisa och färsk ekologisk dill
Matjesmousse på miljömärkt sill och ekologiskt uppländsk rågbröd toppad med ingefärssyltad morot och ekologisk gräslök
Säsongens grönsaker med karamelliserad lökdipp
Ostkex med svensk lagrad ost toppad med rödbetsmousse och oxalis
Hembakat fröknäcke med laxcreme på gravad regnbåge från Fogdö toppad med picklade polkabetor och gulbetor
Fudge på svenskt smör toppad med flingsalt
Höst- och vinterbuffé 305 kr/person
En riktigt höstig meny med mustiga smaker som svamp, äpple, ingefära och brynt smör! Den KRAV-märkta uppländska rostbiffen med chimichurridressing passar perfekt ihop med den syrliga salladen med fantastisk picklad pumpa från Rånäs
KRAV-märkt uppländsk rostbiff med chimichurridressing
Smashed potatoes på KRAV-märkt potatis från Tierp med uppländsk svamp, brynt ekosmör och dill
Ostruta på KRAV-märkta ägg från uggelsta toppad med picklad rödlök och rostad grönkål
Grönsallad med picklad KRAV-märkt pumpa från Rånäs och havtornsvinägrette på havtorn från Karby trädgård
Äppel- och morotschutney på uppländska äpplen, kryddat med ingefära
Ekologisk rödbetshommous
Surdegsbröd från Sussies gårdsbageri
Äppelkaka med krispigt täcke, serveras med en ekologisk råvaniljkräm
Vegetarisk höst- och vinterbuffé 305 kr/person
En vegetarisk buffé med både gamla och nya smaker. Vad sägs om ekologisk tofu från Vallentuna? Går även att få vegan om så önskas.
KRAV-märkt matvetesallad från Sala med ekologisk tofu från Vallentuna, rostade ekologiska cashewnötter, bladspenat och granatäpple
Ugnsrostade ekologiska grönsaker efter säsong toppad med ekologisk citron, persilja och vitlök
Balsamstekta ekologiska haricots verts med ekologiska körsbärstomater och rödlök
Paj med ekologiska rödbetor och ost toppade med färsk spenat och rostade ekologiska frön
Vitlökssås på creme fraiche
Surdegsbröd på mjöl från Uppland
Ärtpesto på ost
Vit chokladkräm på creme fraiche med havtornsmarmelad från Karby trädgård
Närproducerade minnesstundsmenyer
Meny 1 Pris 335 kr/person
Smörgåstårta med ost och skinka eller Smörgåstårta med gravad regnbåge och ärtkräm eller Rostbiffsmörgåstårta med curry
Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär
Meny 2 Pris 405 kr/person
Närproducerad säsongsbuffé, t ex. höst- och vinterbuffén.
KRAV-märkt uppländsk rostbiff med chimichurridressing
Smashed potatoes på KRAV-märkt potatis från Tierp med uppländsk svamp, brynt ekosmör och dill
Ostruta på KRAV-märkta ägg från uggelsta toppad med picklad rödlök och rostad grönkål
Grönsallad med picklad KRAV-märkt pumpa från Rånäs och havtornsvinägrette på havtorn från Karby trädgård
Äppel- och morotschutney på uppländska äpplen, kryddat med ingefära
Ekologisk rödbetshommous
Surdegsbröd från Sussies gårdsbageri
Äppelkaka med krispigt täcke, serveras med en ekologisk råvaniljkräm
Meny 3 Pris 335 kr/person
Soppmeny (ett alternativ väljes):
Gulaschsoppa på KRAV-märkt färs från Uppland
Mustig tomatsoppa
I soppmenyn ingår bröd, Bregott/färskoströra med soltorkade tomater
Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär
Meny 4 Pris 335 kr/person
Salladsmeny (ett alternativ väljes):
Matvetesallad med kyckling och grönsaker efter säsong.
Pastasallad med ostkorv och grönsaker efter säsong.
Till båda salladerna ingår: Vitlökssås och bröd med Bregott/färskoströra med soltorkade tomater.
Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär.
Meny 5 Pris 335 kr/person
Afternoon tea: Uppländskt ekologiskt rågbröd med ostkräm på lagrad ost och färsk gurka
Laxsandwich med pepparrotskräm och gravad regnbåge från Fogdö lax
Scones på KRAV-märkt vetemjöl från Stora Hällsta
Marmelad på säsongens bär
Lagrad ost och KRAV-märkt smör
Fudge på KRAV-märkt smör toppad med flingsalt
Svartvinbärsmousse på KRAV-märkt grädde
Citronkaka på ekologiska citroner och KRAV-märkta ägg
Lokal:
Vi kan erbjuda vår mysiga restaurang med plats för 50 sittande gäster helt kostnadsfritt vid bokning av minnesstund
De närproducerade råvaror som Johanna & Mat använder:
Skinka från Andersson & Tillman, regnbåge från Fogdö lax, KRAV-märkt kaffe från Lindvalls, KRAV-märkta ägg från Uggelsta, KRAV-märkt köttfärs från Uppland, KRAV-märkt matvete från Sala. De övriga ingredienserna är oftast KRAV-märkta eller ekologiska.
Minimum antal: 15 personer
Senast 5 dagar innan minnesstunden ska äga rum vill Johanna & Mat veta exakt antal personer och ev. specialkoster.
Vid specialkost tillkommer en kostnad på 25kr/person.
Utkörning
Vi tar en leveransavgift på 300kr inom Uppsala och utanför Uppsala 300kr i grundavgift och 100kr/mil tur och retur Uppsala
I samtliga minnesstundsmenyer ingår: mineralvatten/öl, kaffe/te, linnedukar, bordsbuketter med enhetliga vaser, mässingljusstakar, servetter, diskning, servering och städning av lokalen. Inga andra kostnader tillkommer.
Johanna & Mat
Von Kraemers Allé 39
752 37 UPPSALA
Telefon catering
0709-349 578
Telefontid till cateringen kl.9-11 och 14-16 varje vardag
Telefon restaurang
018-701 12 00
Bokning av bord på lunchen
Boka här
info@johannaochmat.se
Minnesstunder
Mer info här