Kära kunder!

I Johanna & Mats bufféer ingår det alltid bröd bakat på KRAV-märkt mjöl från Uppland och alltid en passande dessert! Johanna & Mat lagar mat med mycket kärlek från grunden och använder sig till stor del av lokala (och mestadels ekologiska) råvaror! Detta betyder att antalet tillsatser och E-nummer är närmast obefintliga i vår mat. I Uppland kryllar det av fina gårdar som producerar fantastiska produkter!

Menyerna är komponerade utifrån årstid, vilket betyder att Du som kund alltid får de bästa råvarorna och gör ett bra miljöval.Vi tänker på miljön utifrån ett kretsloppstänk där vi komposterar, återvinner och tar till vara på svinnet. Självklart kan Du byta ut några rätter ur de olika bufféerna om det passar Dig bättre än att välja en hel årstidsmeny.

Alla priser inkluderar moms. 300 kr för leverans inom Uppsala plus 100 kr/mil tur och retur utanför Uppsala. Minst 10 personer per beställning.

Vid specialkost tillkommer en kostnad på 25kr/person. 

Johanna och Mat gör också andra närproducerade rätter efter Dina önskemål. Ring 0709-349578 för mer information.

Vår- och sommarbuffé 305 kr/person

Nu spirar det av säsongens örter och härliga primörer! Den inkokta regnbågen från Fogdö har en härlig syra (en lax utöver det vanliga) och passar bra med  potatisfrittatan! Flädermousse med smultron och härlig havrecrunch är en perfekt avslutning.

Kall ekologisk grönärtssoppa med svenskt vitt vin toppad med creme fraiche och tångcaviar

Inkokt regnbåge från Fogdö lax med säsongens primörer

Fänkålsmajonnäs

Potatisfrittata på KRAV-märkt potatis från Uppland toppad med vårlök

Jungfrusallad med rädisor, rostade frön och dragon- och senapsdressade KRAV-märkta gråärtor från Uppland

KRAV-märkt sesamknäcke från Solmarka gård

Vispat svenskt smör med ekologisk citron och färsk dill

Flädermousse med uppländsk fläder, smultronpuré och havreflarn på KRAV-märkt havre från Sala

Vegetarisk vår- och sommarbuffé 305 kr/person

Vem kan motstå bakad vitkål med brynt smör, färska örter och rostad spiskumminsås? En mättande buffé med många fina smaker, getosten från Gullspira gård passar så bra ihop med picklad rabarber och rädisor! Solros- och tomatpeston är den godaste peston vi ätit!

Bakad vitkål med brynt KRAV-märkt smör och färska örter

Potatiskaka på KRAV-märkt potatis från Tierp och ost

Rostad spiskumminsås på creme fraiche

Lakritsbakad ekologisk rödlök

Balsammarinerade KRAV-märkta linser från Gotland, med kapris och rödlök

Sallad med picklad rabarber, rädisor och getost från Gullspira gård

Hembakta baguetter på KRAV-märkt mjöl från Sala

Ekologisk solros- och tomatpesto

Cheesecake i glas på ekologisk citronfärskost, ekologisk kakcrunch och ekologiska bär

Asiatisk buffé 335 kr/person

En buffé med många härliga asiatiska smaker! Råvarorna är mestadels närproducerade och ekologiska, precis som vanligt.

Bbqmarinerad KRAV-märkt svensk kyckling 

Ekologisk mango- och avokadosallad med regnbåge från Fogdö lax

Glasnudelsallad med ekologiska grönsaker och limedressing

Ekologisk rödkålssallad med asiatiska smaker

Ekologisk chilimajonnäs

Soja med ekologiska sesamfrön

Hemgjord kimchi 

Ekologisk chili- och ingefärsinlagd rödlök

Inlagd ekologisk gurka med färsk mynta

Kokosdessert med KRAV-märkt grädde toppade med ekologiska bär 

Uppländsk mingelbuffé 245 kr/person

En härlig lokalproducerad buffé att äta stående! Ca 2 snittar per person per snitt och servetter ingår!

Ostruta med lagrad svensk ost och KRAV-märkta ägg från Uggelsta toppad med tångcaviar, picklad rödlök och ekologiska ärtskott

Rostad KRAV-märkt potatis från Uppland med pepparrotskräm, rädisa och färsk ekologisk dill

Matjesmousse på miljömärkt sill och ekologiskt uppländsk rågbröd toppad med ingefärssyltad morot och ekologisk gräslök 

Säsongens grönsaker med karamelliserad lökdipp

Ostkex med svensk lagrad ost toppad med rödbetsmousse och oxalis

Hembakat fröknäcke med laxcreme på gravad regnbåge från Fogdö toppad med picklade polkabetor och gulbetor

Fudge på svenskt smör toppad med flingsalt

Höst- och vinterbuffé 305 kr/person

En riktigt höstig meny med mustiga smaker som svamp, äpple, ingefära och brynt smör! Den KRAV-märkta uppländska rostbiffen med chimichurridressing passar perfekt ihop med den syrliga salladen med fantastisk picklad pumpa från Rånäs

KRAV-märkt uppländsk rostbiff med chimichurridressing

Smashed potatoes på KRAV-märkt potatis från Tierp med uppländsk svamp, brynt ekosmör och dill

Ostruta på KRAV-märkta ägg från uggelsta toppad med picklad rödlök och rostad grönkål

Grönsallad med picklad KRAV-märkt pumpa från Rånäs och havtornsvinägrette på havtorn från Karby trädgård

Äppel- och morotschutney på uppländska äpplen, kryddat med ingefära

Ekologisk rödbetshommous

Surdegsbröd från Sussies gårdsbageri

Äppelkaka med krispigt täcke, serveras med en ekologisk råvaniljkräm

Vegetarisk höst- och vinterbuffé 305 kr/person

En vegetarisk buffé med både gamla och nya smaker. Vad sägs om ekologisk tofu från Vallentuna? Går även att få vegan om så önskas.

KRAV-märkt matvetesallad från Sala med ekologisk tofu från Vallentuna, rostade ekologiska cashewnötter, bladspenat och granatäpple

Ugnsrostade ekologiska grönsaker efter säsong toppad med ekologisk citron, persilja och vitlök

Balsamstekta ekologiska haricots verts med ekologiska körsbärstomater och rödlök

Paj med ekologiska rödbetor och ost toppade med färsk spenat och rostade ekologiska frön

Vitlökssås på creme fraiche

Surdegsbröd på mjöl från Uppland

Ärtpesto på ost

Vit chokladkräm på creme fraiche med havtornsmarmelad från Karby trädgård

Närproducerade minnesstundsmenyer

Meny 1 Pris 335 kr/person

Smörgåstårta med ost och skinka eller Smörgåstårta med gravad regnbåge och ärtkräm eller Rostbiffsmörgåstårta med curry

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär

Meny 2 Pris 405 kr/person

Närproducerad säsongsbuffé, t ex. höst- och vinterbuffén.

KRAV-märkt uppländsk rostbiff med chimichurridressing

Smashed potatoes på KRAV-märkt potatis från Tierp med uppländsk svamp, brynt ekosmör och dill

Ostruta på KRAV-märkta ägg från uggelsta toppad med picklad rödlök och rostad grönkål

Grönsallad med picklad KRAV-märkt pumpa från Rånäs och havtornsvinägrette på havtorn från Karby trädgård

Äppel- och morotschutney på uppländska äpplen, kryddat med ingefära

Ekologisk rödbetshommous

Surdegsbröd från Sussies gårdsbageri

Äppelkaka med krispigt täcke, serveras med en ekologisk råvaniljkräm

Meny 3 Pris 335 kr/person

Soppmeny (ett alternativ väljes):

Gulaschsoppa på KRAV-märkt färs från Uppland
Mustig tomatsoppa 

I soppmenyn ingår bröd, Bregott/färskoströra med soltorkade tomater

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär

Meny 4 Pris 335 kr/person

Salladsmeny (ett alternativ väljes):

Matvetesallad med kyckling och grönsaker efter säsong.
Pastasallad med ostkorv och grönsaker efter säsong.

Till båda salladerna ingår: Vitlökssås och bröd med Bregott/färskoströra med soltorkade tomater.

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär.

Meny 5 Pris 335 kr/person

Afternoon tea: Uppländskt ekologiskt rågbröd med ostkräm på lagrad ost och färsk gurka

Laxsandwich med pepparrotskräm och gravad regnbåge från Fogdö lax

Scones på KRAV-märkt vetemjöl från Stora Hällsta

Marmelad på säsongens bär

Lagrad ost och KRAV-märkt smör

Fudge på KRAV-märkt smör toppad med flingsalt

Svartvinbärsmousse på KRAV-märkt grädde

Citronkaka på ekologiska citroner och KRAV-märkta ägg

Lokal:

Vi kan erbjuda vår mysiga restaurang med plats för 50 sittande gäster helt kostnadsfritt vid bokning av minnesstund

De närproducerade råvaror som Johanna & Mat använder: 

Skinka från Andersson & Tillman, regnbåge från Fogdö lax, KRAV-märkt kaffe från Lindvalls, KRAV-märkta ägg från Uggelsta, KRAV-märkt köttfärs från Uppland, KRAV-märkt matvete från Sala. De övriga ingredienserna är oftast KRAV-märkta eller ekologiska.

Minimum antal: 15 personer

Senast 5 dagar innan minnesstunden ska äga rum vill Johanna & Mat veta exakt antal personer och ev. specialkoster. 
Vid specialkost tillkommer en kostnad på 25kr/person. 

Utkörning
Vi tar en leveransavgift på 300kr inom Uppsala och utanför Uppsala 300kr i grundavgift och 100kr/mil tur och retur Uppsala

I samtliga minnesstundsmenyer ingår: mineralvatten/öl, kaffe/te, linnedukar, bordsbuketter med enhetliga vaser, mässingljusstakar, servetter, diskning, servering och städning av lokalen. Inga andra kostnader tillkommer.

Johanna & Mat
Von Kraemers Allé 39
752 37 UPPSALA

Telefon catering
0709-349 578

Telefontid till cateringen kl.9-11 och 14-16 varje vardag

Telefon restaurang
018-701 12 00

Bokning av bord på lunchen
Boka här

E-post
info@johannaochmat.se

Minnesstunder
Mer info här