Johanna och Mat

Om Johanna Mellberg


Det är nog ingen slump det här med mat… Jag har växt upp på en mindre gård där vi hade kor och grisar för husbehov. Pappas egenfiskade gädda med trattkantareller och egenodlad gurka va favoriten! När jag var liten och kompisarna vill leka "burken" satt jag uppe i ett körsbärsträd och ibland lurade jag ut dem i skogen bara för att få plocka svamp!Jag kommer från en matfanatisk släkt som först frågar vad man åt till middag och sen hur man mår… Att börja jobba på välrenommerade Collins Ostbod i Norrtälje kändes därför helt rätt. Jag har även arbetat som kallskänka på Blidö Wärdshus och som både cateringkock och lunchkock i England (nej de äter inte bara fish and chips utan fokus var på vegetarisk mat i internationella staden Brighton).

Jag är utbildad Hem- och konsumentkunskapslärare på Uppsala universitet. Under många år har jag arbetat som matlagningslärare på Medborgarskolan. Jag har även undervisat ett flertal år på gymnasiesärskolans Hotell- och restaurangprogram och som Hem- och konsumentkunskaplärare inom grundskolan. Det senaste året har jag arbetat som receptutvecklare för flera olika matkasseföretag. Att jobba som receptutvecklare har verkligen förenat både min kompetens som pedagog och min erfarenhet inom matbranchen.

Om Malin Albrektsson


Det heter ju att ”man lever som man lär” och det stämmer i den bemärkelsen att jag tillagar familjens fiskpinnar och köttbullar från grunden, saftar och syltar, precis som min mamma och mormor. Som student i Uppsala tillbringade jag i stort sett lika stor del i nationsköket som i skolbänken. Jag är utbildad lärare i hem- och konsumentkunskap och svenska och har undervisat tio år i grundskolan.


Här är några artiklar om Johanna & Mat

 

UNT den 22/3-15
 
 
UNT den 7/6-13
 
 
UNT den 11/5-12
 
UNT den 20/9-12
 
UNT den 22/3-11