Johanna och Mat

Kära kunder!


I Johanna & Mats bufféer ingår det alltid bröd bakat på KRAV-mjöl från Uppland och alltid en passande dessert! Johanna & Mat lagar mat med mycket kärlek från grunden och använder sig till stor del av lokala (och mestadels ekologiska) råvaror! Detta betyder att antalet tillsatser och E-nummer är närmast obefintliga i vår mat. I Uppland kryllar det av fina gårdar som producerar fantastiska produkter! Menyerna är komponerade utifrån årstid, vilket betyder att Du som kund alltid får de bästa råvarorna och gör ett bra miljöval.Vi tänker på miljön utifrån ett kretsloppstänk där vi komposterar, återvinner och tar till vara på svinnet. Självklart kan Du byta ut några rätter ur de olika bufféerna om det passar Dig bättre än att välja en hel årstidsmeny. Alla priser inkluderar moms. 200 kronor i leveranskostnad inom Uppsala och 50 kronor/mil utanför Uppsala. Minst 10 personer per beställning.



Vårbuffé 245 kr/person


Vårbuffé 2015 Vårbuffé 2015 Vårbuffé 2015 Vårbuffé 2015
En spirande buffé med vårens alla läckerheter! Ingefärsinkokt regnbåge från Grisslehamn, potatissallad med sparris och en underbar rapsolja från Mälardalen toppas med en krämig rabarberkompott med kardemumma- och vaniljkräm, kan det bli mer vår!?

Ingefärsinkokt regnbåge från Grisslehamn

Potatissallad med vinägrette på KRAV-potatis från Tierp och ekologiska grönsaker

Citronsås på KRAV-creme fraiche

Pepparrotscheesecake med MSC-märkt rom och ekologisk färskost från Skogsbackens gårdsmejeri

Ekologisk ruccolasallad med vårprimörer och dragondressing på rapsolja från Mälardalen

Havrebaguetter på KRAV-mjöl från Sala

KRAV-märkt örtsmör

Rabarberkompott med ekologisk vanilj- och kardemummakräm toppade med rostat KRAV-havre från Sala



Asiatisk buffé 285 kr/person


Asiatisk buffé 285 kr/person Asiatisk buffé 285 kr/person Asiatisk buffé 285 kr/person Asiatisk buffé 285 kr/person
En buffé med många härliga asiatiska smaker! Råvarorna är mestadels närproducerade och ekologiska, precis som vanligt.

Ekologiska kycklinglår från Hagby gård, med BBQ-glaze

Ekologisk mango- och avokadosallad med regnbåge från Fogdö lax

Glasnudelsallad med ekologiska grönsaker och limedressing

Chilimajonnäs med KRAV-creme fraiche

Ekologisk soja med ekologiska sesamfrön

Hemgjord kimchi

Ekologisk chili- och ingefärsinlagd rödlök

Inlagd ekologisk gurka med färsk mynta

Kokosdessert med KRAV-grädde toppade med ekologiska bär



Sommarbuffé 245 kr/person


Sommarbuffé Sommarbuffé Sommarbuffé Sommarbuffé
Foto: Ana Vera Burin Batarra
En buffé med somriga och fräscha smaker som citronmarinerad matvetesallad och finfin kycklingfilé från Hagby gård med chili- och ingefärsglaze. Potatiskakan med ekologisk riktigt lagrad ost från Skogsbackens gårdsmejeri smälter i munnen och det hela avslutas med en len citronkräm med färska svenska sommarbär!

Kycklingfilé från Hagby gård utanför Västerås, med chili- och ingefärsglaze

Yoghurtsås på KRAV-yoghurt från Sju gårdar

Citronmarinerad matvetesallad på KRAV-märkt matvete från Vattholma,
med ekologiska grönsaker och bladpersilja

Potatiskaka på KRAV-potatis från Tierp, med ekologisk ost från Skogsbackens gårdsmejeri
och soltorkade tomater

Ekologisk grönsallad med vinägrette på rapsolja från Mälardalen

Rostad ekologisk paprikahommous

Örtfocaccia på KRAV-märkt mjöl från Uppland

Citronkräm på KRAV-creme fraiche toppade med svenska sommarbär



Höstbuffé 245 kr/person


Höstbuffé Höstbuffé Höstbuffé Höstbuffé
Foto: Ana Vera Burin Batarra

Balsammarinerad rostbiff från Uppland, med kapris och rödlök

Rotfruktsgratäng med rotfrukter från Uppland med ekologisk getost från Gullspira gård

Svamppaj på svamp från uppländska skogar

Picklade lokala grönsaker

Ekologisk höstsallad

Surdegsbröd på KRAV-mjöl från Uppland

Rostat KRAV-märkt vitlökssmör med soltorkade tomater

Chockladtryffeltårta på KRAV-ägg från Uggelsta toppad med vaniljyoghurtgrädde från Sju gårdar



Vinterbuffé 245 kr/person


Vinterbuffé Vinterbuffé Vinterbuffé Vinterbuffé

En buffé med rustika vintersmaker! Den chilimarinerade fläskytterfilén passar perfekt till den krämiga potatis- och jordärtskocksgratängen. Tillsammans med frittatan, rödbetorna och svartvinbärsmoussen kan man vara säker på att gästerna blir mer än mätta och belåtna!

Lokalproducerad fläskytterfilé med chilimarinad

Potatis- och jordärtskocksgratäng på KRAV-potatis från Tierp

Kokta ekologiska rödbetor med rostade frön och brynt KRAV-smör

Grönkålsfritatta på KRAV-ägg från Uggelsta, ekologisk ost från Skogsbackens gårdsmejeri

Havtorn- och äppelchutney på havtorn från Gräsö

Knäckebröd från Sussies gårdsbageri

Vispat KRAV-smör

Svartvinbärsmousse på svarta vinbär från Grisslehamn och KRAV-grädde, serveras med en fudge toppad med flingsalt



Uppländsk mingelbuffé 165 kr/person


Uppländsk mingelbuffé Uppländsk mingelbuffé Uppländsk mingelbuffé Uppländsk mingelbuffé
Foto: Ana Vera Burin Batarra
En härlig lokalproducerad buffé att äta stående! De rökta laxrullarna på lax från Grisslehamn och pepparrotsost från Skogsbackens mejeri i Örsundsbro smälter i munnen. Kronan på verket är en chokladtryffelkaka som får en att vilja gå över på en chokladdiet i tre veckor framöver… Ca 2 snittar per person per snitt och servetter ingår!

Rökta laxrullar med regnbåge från Fogdö lax i Grisslehamn och ekologisk pepparrotsost från Skogsbackens gårdsmejeri i Örsundsbro

Matjesmousse med ingefärssyltad morot på KRAV-creme fraiche och MSC-märkt matjessill

Ostkorv från Holmsta gård i Fjärdhundra med ekologisk körsbärstomat och färsk timjan

Kalkonpastejrundlar på kalkon från Hagby gård i Västerås och rödvinbärsgelé från Sylkrukan i Månkarbo

Focaccia med örtmarinerad vitlök på KRAV-mjöl från Stora Hällsta i Sala

Chokladtryffel på KRAV-ägg från Uggelsta och KRAV-mjöl från Sala toppade med färska hallon



Vegetarisk buffé 245 kr/person


Vegetarisk buffé Vegetarisk buffé Vegetarisk buffé Vegetarisk buffé
En vegetarisk buffé med både gamla och nya smaker. Vad sägs om en tempeh gjord på skånska sojabönor och tillverkad i Uppland som vi marinerat i både chili och vitlök? Går även att få vegan om så önskas.

KRAV-märkt matvetesallad från Vattholma med chilimarinerad tempeh, rostade ekologiska cashewnötter, ekologisk bladspenat och ekologiska granatäppelkärnor

Ugnsrostade ekologiska grönsaker efter säsong toppad med ekologisk citron, persilja och vitlök

Balsamstekta ekologiska haricots verts med ekologiska körsbärstomater och rödlök

Paj med ekologiska rödbetor och ekologisk ost från Skogsbackens gårdsmejeri toppade med färsk ekologisk spenat och rostade frön

Vitlökssås på KRAV-creme fraiche

Surdegsbröd på KRAV-mjöl från Uppland

Ärtpesto på ekologiska saltrostade mandlar och ekologisk ost från Skogsbackens gårdsmejeri

Vit chokladkräm på KRAV-creme fraiche med havtornsmarmelad från Gräsö



Trendbuffén 245 kr/person


Trendbuffén 245 kr/person Trendbuffén 245 kr/person Trendbuffén 245 kr/person Trendbuffén 245 kr/person
En buffé utan socker och gluten men med ekologiska och närproducerade råvaror förstås!

Kallrökt regnbåge från Fogdö lax med citronmarinerad fänkål

Fritatta på KRAV-ägg från Uggelsta med säsongens grönsaker

Hemgjord chipotlemajonnäs

Chilihet morotssoppa på KRAV-morötter, ekologisk kokosmjölk och färsk ingefära

Hemgjort ekologiskt majsknäcke

Hommous på ekologiska kikärtor och KRAV-rödbetor

Rostade ekologiska grönsaker med vinägrette på Fyrissenap toppade med ekologiska frön

Rawbollar på dadlar och ekologiska mandlar



Närproducerat Julbord 2017, 315 kr/person


Julbord 2017 Julbord 2017

Rotfruktsjansson på ekologiska rotfrukter, KRAV-grädde och en och annan KRAV-potatis från Upplandspotatis

Krämig MSC-märkt currysill med ekologiska äpplen

MSC-märkt svartvinbärssill på svarta vinbär från Uppland

Rödbetsgravad regnbåge från Fogdö lax med pepparrotsdressing

Sallad med varmrökt regnbåge från Fogdö lax, citronmarinerad fänkål, polkabetor och ekologisk kaprismajonnäs

Kokt oskalad KRAV-potatis från Tierp

Grönkålsfritatta på KRAV-ägg från Uggelsta toppade med inlagd ekologisk rödlök

Curryfrästa ekologiska linser med färsk dill och Fyrissenap

Saffran- och stjärnanispicklade ekologiska grönsaker

Rödkålssallad med gröna blad, ekologiska granatäppelkärnor, svensk mögelost och svenska äpplen

Knäckebröd och julbröd från Sussies gårdsbageri

Vispat KRAV-smör

Ekologisk getost från Gullspira gård med hemgjord tomatmarmelad på KRAV-tomater från Hornudden

Ekologisk saffranskräm med glöggsirap, uppländska lingon och lokalproducerade pepparkakor

Vit ekologisk tryffel med smak av äpple och kanel

Om ni önskar så kan ni välja till hemgjorda vildsvinsköttbullar och skinka från Andersson & Tillman med Fyrissenap till ett pris av 30kr/person/tillval.

Pajmeny 145 kr/person


Matiga pajer med fantastiska närproducerade råvaror

Paj med ekologiska rödbetor, ekologisk salladsost från Skogsbackens gårdsmejeri och KRAV-ägg från Uggelsta eller ost- och skinkpaj med rökt skinka från Andersson och Tillman och lagrad ekologisk ost från Skogsbackens gårdsmejeri

Ekologisk sallad efter säsong

Vitlökssås på KRAV-creme



Närproducerade minnesstundsmenyer


Meny 1 Pris 260 kr/person


Smörgåstårta med ost och skinka
eller
Smörgåstårta med kallrökt regnbåge och avokado
eller
Sillsmörgåstårta med matjessill

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär

Närproducerade minnesstundsmenyer


Meny 2 Pris 340 kr/person

Närproducerad säsongsbuffé, t ex. vårbuffé

Ingefärsinkokt regnbåge från Grisslehamn

Potatissallad med vinägrette på KRAV-potatis från Tierp och ekologiska grönsaker

Citronsås på KRAV-creme fraiche

Pepparrotscheesecake med MSC-märkt rom och ekologisk färskost från Skogsbackens gårdsmejeri

Ekologisk ruccolasallad med vårprimörer och dragondressing på rapsolja från Mälardalen

Havrebaguetter på KRAV-mjöl från Sala

KRAV-märkt örtsmör

Rabarberkompott med ekologisk vanilj- och kardemummakräm toppade med rostat KRAV-havre från Sala

Närproducerade minnesstundsmenyer


Meny 3 Pris 260 kr/person

Soppmeny (ett alternativ väljes):

Köttsoppa med grönsaker
Krämig aubergine- och zucchinisoppa
Mustig tomatsoppa

I soppmenyn ingår bröd, Bregott/färskoströra med soltorkade tomater

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär



Meny 4 Pris 260 kr/person

Salladsmeny (ett alternativ väljes):

Matvetesallad med kyckling och grönsaker efter säsong.
Pastasallad med ostkorv och grönsaker efter säsong.

Till båda salladerna ingår: Vitlökssås och bröd med Bregott/färskoströra med soltorkade tomater.

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär.

Närproducerade minnesstundsmenyer


Meny 5 Pris 260 kr/person

Afternoon tea:

Rågbröd på KRAV-mjöl från Uppland med ekologisk ostkräm på lagrad ost från Skogsbackens gårdsmejeri och färsk gurka

Laxsandwich med pepparrotskräm och gravad regnbåge från Fogdö lax

Scones på KRAV-märkt vetemjöl från Stora Hällsta

Hallonmarmelad på KRAV-märkta hallon

KRAV-märkt lagrad ost från Sju gårdar

KRAV-märkt smör

Fudge på KRAV-smör toppad med flingsalt

Svartvinbärsmousse på KRAV-grädde

Citronkaka på ekologiska citroner och KRAV-ägg

Ekologisk cider, KRAV-kaffe, ekologiskt te och KRAV-mjölk från Sju gårdar

Närproducerade minnesstundsmenyer


Meny 6 Pris 260 kr/person

Smörrebröd (går också att få som landgång)

3 olika smörrebröd på rågbröd bakat på KRAV-mjöl från Uppland:
Gravad regnbåge från Fogdö lax med citronmarinerad fänkål och KRAV-ägg,
Kalkonpastej från Hagby gård med currypickles och stekt svamp,
Ostkräm från Skogsbackens gårdsmejeri med polkabeta och picklade morötter

Dessert: Chokladtryffeltårta med vaniljyoghurtgrädde och säsongens frukter/bär

Närproducerade minnesstundsmenyer


De närproducerade råvaror som Johanna & Mat använder sig av:

Skinka från Andersson & Tillman, ekologisk ost från Skogsbackens gårdsmejeri, regnbåge från Fogdö lax, kalkonpastej från Hagby gård, KRAV-kaffe från Lindvalls, KRAV-ägg från Uggelsta, rapsolja från Mälardalen, KRAV-märkt köttfärs från Uppland, KRAV-märkt matvete från Vattholma, ekologisk ostkorv från Holmsta gård i Fjärdhundra. De övriga ingredienserna är oftast KRAV-märkta eller ekologiska.

Minimum antal: 10 personer

Senast 5 dagar innan minnesstunden ska äga rum vill Johanna & Mat veta exakt antal personer och ev. specialkoster. Efter det datumet kan endast antalet justeras uppåt.

I samtliga menyer ingår: frakt av mat och personal till minnesstundslokalen, mineralvatten/öl/läsk, kaffe/te, linnedukar, bordsbuketter med enhetliga vaser, mässingljusstakar, servetter, diskning, servering och städning av lokalen. Inga andra kostnader tillkommer.



Johanna och Mat gör också andra närproducerade rätter efter Dina önskemål. Ring 0709-349578 för mer information.